Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tato stránka bude věnována všem mým postřehům a úpravám mého E-Maxxe.

Traxxas - E-Maxx 14,4V (old version).

Hned jakmile dorazil balík, první co mě zajímalo je, jestli zacházení řidičů přepravních služeb přežil. I když první co upoutalo můj zrak byla nabíječka
Obrazek




(dost těžká trafonabíječka)
IntelliPeak Twin Pulse)








E-Maxx to přežil i když mi to pošťák předal dnem nahoru :-) Další co lítalo po krabici bylo všech 8 bateriových packů. Dva z toho byly 8mi packy(kde byl takovou speciální jakoby gumovou sádrou přilepen 8mý článek do 45ti stupňů na posledním článku klasického 6ti packu - viz foto), jeden 8mi pack to přežil a v druhém byly 2 články death - jeden dokonce pootevřené víčko :-)) Tak jsem je rozpájel a udělal z nich 2 klasické 6ti packy, jelikož se jedná o zajímavé 4200 osazené samozřejmě
Obrazek




Traxxas Konektory (gold).





Obrazek




Traxxas Konektory (gold)-spojené.




No, to bylo k bateriím. Teď něco málo k nabíječce. Jelikož trafo (ta nejtěžší část nabíječky) bylo určeno pro US el. síť 110V a převíjet ho nehodlám, tak jsem ho vymontoval a udělal z ní nabíječku napájenou pouze stabilizovaným zdrojem. Kdyby to někdo chtěl zkoušet, tak se ujistěte, že přívod od zdroje opravdu uvnitř nabíječky nemá nic společného s trafem - to jen pro jistotu.
Možná časem seženu trafo takovýchto rozměrů pro naši síť...

Obrazek

Tak konečně si popíšeme auto.
Opravdu první dojmy paráda - nádhera, nebylo co dodat. Pak mi samozřejmě nedalo, a musel jsem se na vše pod drobnohledem podívat co a jak měl borec nastavené a vyměněné atd atd...





Obrazek
První věc co jsem zkusil,pouhým přimáčknutím na zem a rychlým puštěním, byly super truper nádherné tlumiče od Integy
MSR4 Piggyback (blue).
První dojem - PRÁZDNÉ !!!
Jak tak někdo může jezdit? Takže kompletně všechny sundat, rozebrat, vyčistit, zrenovovat. Jako dorazy jsem použil nastříhanou palivovou hadičku (myslím že ideální náhrada originálu) ;)
Olej jsem použil tuhosti 40. Tuhosti pružin jdou krásně nastavovat na velmi jemném závitu přímo na tlumiči. No plnění bylo trošku složitější, ale zvládl jsem to a "rebound" mám asi 3/4 délky shaftu. Po této generálce se auto chová opravdu nádherně a podle mých představ (uvidíme na dráze).
Obrazek





















ObrazekKdyž jsem se dostal k zadnímu differenciálu, zjistil jsem že borec E-Maxx(e) používal na 100% na Trial. Místo domku s planetkama tam byla jedna hřídel, což dělalo diferenciál uzamknutý. To na závodech nemá žádný smysl, naopak jen nevýhody (auto by nemohlo zabírat jedním kolem více než druhým, rejd v záběru by se snížil min. o 100%). Tak jsem do něho hodil zpátky domek s planetkama.

No a když měl auto na trial, tak jsem se šel rychle vrhnout podívat ke spojce a převodům. No jasně, velké kolo 72 zubů a dva malé pastorky :-D , to bych asi nedojel ani poslední, ale o dvě kola za všema :) Tak jsem tam hodil original převod - velké kolo 66zubů a 18zubé pastorky. Vyměnil jsem kolíky spojky za nové. Dotáhl podle manuálu spojku na maximum a poté povolil o 1/4 otáčky - kupodivu funguje správně :)

Motory jsem kompletně prostříkal, vyčistil, a poté promazal obě kluzné místa.

Při skládání, jsem vyčistil každý díl, až po kola. Vyčistil a promazal každé ložisko - všechny se tak tak točily. Na trial mu to asi stačilo, ale na závodění ještě v prašném prostředí to asi není :)

Obrazek


V poslední řadě jsem vyměnil traktorové pneu za mně vyhovující špuntové pneumatiky od GRP Micro.







V dalším pokračování bude, se kouknout do převodovky, ta je teď jediná neprouzkoumaná, nepromazaná, nenastavovaná :-((
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

High Blood Persuade - Hypertension

(Apesiamilm, 25. 7. 2018 22:22)

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/prix-cialis-pharmacie-grenoble/